sâmbătă, 27 martie 2010

Suflete-pereche

Mereu am cautat in ceilalti ceea ce nu vedeam in mine. Nu intotdeauna am gasit, dar au fost clipe in care m-au facut sa cred, sa sper, ca voi avea, ca voi fi si ca voi putea, ca ei. Sunt acele clipe in care ii vezi si taci. te uiti la ei ca la ceva ce nu vei atinge, ca la ceva ce nu vei trai. Imi place sa trag cu ochiul si sa ii umplu de verzime pe cei care ii iubesc. Trag cu ochiul simtindu-le acel fior, acel fior ce urmeaza a-i cuprinde, a-i incalci si a-i indragosti.

- parul ei negru incerca de mult poate sa-l uite, si ochii parca ii mai sopteau, din cand in cand cu dor: e bou. Si-a fost, pentru ca a pierdut in lupta cu tine, dar tu, ai castigat. ai castigat acea putere regasita in directia aceea si oblica si incrucisata in care ti-ai propus sa privesti. Ai refuzat sa privesti doar inainte sperand ca va aparea, din trecut. Ti-ai aruncat privirea in neant. Simteai nevoia alteia care sa ti-o incruciseze pe a ta, iar impreuna sa formati stransoarea aceea- larga pentru unul, stramta pentru doi. Stransoarea aceea ce v-a facut pe amandoi sa renuntati la trecut, la sentimente si suflete pereche ce-au fost. V-ati luat de mana si ati plans. De teama. Si-ati tremurat. Si-ati reusit. V-ati ancorat de privire voastre si continuati sa priviti amandoi in aceeasi directie. Tu printre zulufii lui, iar el, prin boarea frumusetii tale. Atat de puri, atat de fericiti. Si da, v-ati gasit.






- cu acei ochi de copil ce cauta parca firicelul acela de iarba in mormanul de buruieni il cautai tu. si-a aparut. cum? nu stiu. dar am ajuns sa stiu acum. sa vad acum firicelul de iarba ce l-ai ingradit cu atata atentie langa alt firicel, lasandu-i sa fie fericiti. si ai tacut. si o sa taci. dar o sa simti, si o sa vrei. de incercat, n-o sa incerci. Iubesti acele firicele si nu ai lasa nici vantul sa le atinga. dar tu? si fericirea ta? si inima ta? ele ale cui sunt? vezi firicelele fericite, dar te'ai gandit ca poate, firicelul el, vrea spicul? si o sa taci. si o sa simti. dar n'o sa'l uiti.



- Va iubiti parca de la inceputuri. Parca divinitatea a pus in amandoi un legamant. Sa fiti, doar amandoi. Fericiti. Sa te cobori incet, in boarea aceea albastra a ochilor lui. Si sa ii spui: 'Si e o melodie de nuante albastrii,in ochii tai,cu portativ de fildes si note-scoici sidefii- Albastrul meu…'.

Ivona

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu